közlekedési hírek

hamarosan...

Segítség

Kedves Felhasználó!


Itt segítséget kaphatsz az oldal illetve az ingyenes mobil alkalmazás helyes használatához.


Mielőtt még elolvasod a használati utasítást szeretnénk felhívni a figyelmet egy két dologra.


A program adatbázisát személyes helyszínbejárás során gyűjtöttük össze, ezért elképzelhető, hogy van olyan ügyes parkolós, aki elbújt a szemünk elől és nem találtuk meg, vagy a gazdasági válságnak köszönhetően gyűjtögetésünk óta már bezárt.


Amennyiben találsz olyan parkolót, ami nem szerepel az adatbázisban, vagy szerepel, de nem kéne, kérjük, jelezd nekünk, hogy friss és teljes értékű adatbázis álljon rendelkezésedre. Az adatbázist, úgy alakítottuk ki, hogy miután mi felvittük az összes adatot, a parkoló üzemeltető saját maga kezelhesse adatlapját. Sajnos vannak nem kellőképpen motivált üzemeltetők is, ezért lehetséges, hogy találsz olyan adatot, ami a valósággal nem egyezik. Kérünk téged, ezt is jelezd, hogy értesíteni tudjuk az üzemeltetőt. De mindet megteszünk azért, hogy ilyen ne forduljon elő.


Fontosnak tarjuk megemlíteni azt, hogy az oldalon szereplő adatok csak tájékoztató jellegűek és minden esetben a helyszínen található táblák, árak és jelzések a mérvadók.


Célunk, hogy olyan programot készítsünk, ami valóban hasznos és ténylegesen üzemanyagot és időt takarít meg a felhasználóknak. Véleményed kulcsfontosságú a program fejlődéséhez, így ha bármilyen észrevételed van, vagy úgy érzed hiányos vagy hibás az oldal valamelyik része kérlek, jelezd nekünk, mert szeretnénk hozzád igazítani az oldalt.


Véleményedet ide küldd el: velemenyem@holparkoljak.hu


A holparkoljak.hu weboldal használati útmutató

A honlapon alapvetően 4 menüpont található:

  1. Parkolók - ami egyben a főoldal is
  2. Közlekedési Hírek
  3. Minden ami parkolás
  4. Impresszum

1. Parkolók – ami egyben a főoldal is

Itt a kereső és a szűrők segítségével megtalálható a célpontodhoz legközelebbi parkolót kényelmesen otthonról.


Szűrő

Az első kockában (Település) a város kell kiválasztani. Itt csak azok a lehetőségeket kínáljuk fel, ahol ténylegesen van parkoló.


Amennyiben Budapestet jelölted be egy újabb kocka (kerület) jelenik meg amiben a kerületek közül választhatsz. Itt a CTRL gomb lenyomásával több kerületet is kiválaszthatsz.


Ha van kedvenc parkoló fajtád vagy kimondottam csak egy fajtát szeretnél látni a listán akkor ez a kocka (Típus) neked szól. Jelöld be a kívánt fajtát, ha mindegy ne jelölj be semmit.


Az utolsó választási kocka (Lehetőségek) arra az esetre van, ha kimondottan keresel valamilyen szolgáltatást egy parkolóban, vagy több fontos elintézni valód is van és ez alapján szeretnél parkolót találni a környékén. Ezt akkor ajánljunk, ha valóban konkrét célod van, egyéb esetben hagyd a mindegy álláson. Mivel ez a funkció teljesen új és egyedülálló, az „elfoglalt parkolós” effektus itt is közre játszhat, kérlek légy türelemmel, míg minden parkolós teljes körűen feltölti az adatokat.


Ha elrontottál egy kijelölést akkor a CTRL gomb lenyomásával és a rontott jelzésre való ismételt kattintással eltűnik a jelölés. De elölről is kezdheted a „szűrő visszaállítása” gombbal.


Ha mindennel készen vagy kattints a szűrés gombra és a térkép alatt a listán csak azok a parkolók fognak megjelenni, amik megfelelnek az általad kiválasztott kritériumoknak:


Lista

Ha rákattintasz egy parkolóra megjelenik az adatlapja és egy kép, amennyiben van róla. A térkép alatt alul, a vissza gombbal, visszatérhetsz az általad összeállított listához.


Alapból a főoldalon, a térképen is választhatsz parkolót. Kattints a kívánt P betűt formáló kérdőjelre és felugrik a parkoló rövid leírása, ha érdekel a parkoló többi adata is a „tovább az adatlapra” gombra kattintva megtekintheted.


Térkép

Vannak olyan parkolók, ahol óra díjas parkolás nem lehetséges, azoknál a neve mellé írtuk, hogy „csak bérlet”.


<< Vissza a tetejére

2. Közlekedési Hírek

A híreket naponta frissítjük. Itt előre megnézheted, hol lesznek lezárások illetve tilalmak, így nem kell fölöslegesen a dugóban ülnöd, vagy elkerülhető büntetéseket fizetned. Megtervezheted útvonalad előre, ez is egy kis segítség az üzemanyag megtakarításhoz.


Hírek

Ha érdekel egy hír, „Tovább a teljes hírre” kattintva már olvashatod is. A vissza gombbal vissza térhetsz a hírek menüpontba.


<< Vissza a tetejére

3. Minden ami parkolás

Itt 3 nagyszerű opció közül választatsz:

  1. Hírek – Itt parkolással kapcsolatos híreket találsz (pl.: Bővül a fizetési zóna)
  2. Jogi kérdések – itt a gyakran felmerülő parkolással kapcsolatos kérdéseket jelenítjük meg és próbálunk rá segítséget nyújtani. Nem jogi szervezet vagyunk, és nem szeretnénk állást foglalni semelyik oldalon sem. De alapvető problémákban legjobb tudásunk szerint megpróbálunk tanácsot adni. Ha kérdésed van írj ide (Próbálunk mindenre választ adni, de ez nagy adat beérkezés esetén időbe telhet): kerdes@holparkoljak.hu
  3. Jogszabály gyűjtemény – itt kigyűjtve találhatod meg azt a szabályzatot, ami a közterületi parkolásra vonatkozik.

Ismételten felhívom mindenki figyelmét arra, hogy Mi nem vagyunk sem jogi, sem érdekképviseleti szervezet. Nem szeretnék senki önbecsülését, érzelmeit vagy jogait sérteni, mi csupán csökkenteni szeretnénk az autósok és a parkoló üzemeltetők, parkoló társaságok között kialakult feszültséget. Ha mégis sértettünk valamit vagy valakit, ezúton elnézést kérünk, jelezd a hibát és javítjuk.


<< Vissza a tetejére

4. Impresszum

Felhívnánk mindenki figyelmét, hogy nekünk nincs irodánk, és nem tudtok személyes kapcsolatot teremteni velünk, vagy csakis nagyon kivételes esetben.


Bármilyen kérdésetek merülne fel, vagy szeretnétek információt kapni, vagy jó ötletetek támnad az oldallal kapcsolatban írjatok e-mail-t.


<< Vissza a tetejére

Minden jog fenntartva ©2012-2024

Minden az oldalon megjelenő adat, kép és információ
a holparkokjak.hu szellemi tulajdona
és felhasználása a tulajdonos beleegyezését igényli!

IMPRESSZUM

honlapkészítés: ZoRaLL.OrG